Airless spuiten? Schilder-denbosch.nl

Heeft u een complete verbouwing of kleine aanpassing in uw huis of kantoor?
schilder Apeldoorn regelt het voor u. Dankzij de ijzersterke combinatie van jarenlange ervaring en de juiste mensen, zijn wij in staat u totale service te bieden. kijkt u bij onze diensten voor het komplete aanbod aan werkzaamheden voor u. Voor schilderwerk Impregneren Hydrofoberen en afwerking ,stukadoren,behangen,glasweefsel,glasvezel,behangen,spack,spuiten, latex spuiten is een greep uit onze diensten. Ook hebben wij regelmatig aanbiedingen waarmee wij regelmatig mooie overeenkomsten sluiten met onze opdrachtgevers.

Wanneer met een grotere productie en dikke verflagen in één arbeidsgang wil verwerken is airless spuiten ontwikkeld. Bij dit luchtloos spuiten vernevelt de verf zich, doordat ze onder hoge druk (150-250 bar) door de spuitopening wordt geperst. Een groot deel van het productassortiment kan via deze spuitmethode verwerkt worden. Op elk productblad onder het hoofdstuk applicatiegegevens staat vermeld op welke viscositeit de verf afgesteld moet worden voor airless verwerking. Polyurethaanlakken kunnen airless verwerkt worden, echter hier moet wel enige voorzichtigheid mee betracht worden voor de verflaagdikte. Indien een te hoge verflaagdikte in één arbeidsgang aangebracht wordt resulteert dit in blaasvorming (luchtinsluiting) en schuimvorming en het enigszins mat slaan van de verflaag. Hierdoor loopt de glans van de verflaag terug. Voor het spuiten is daarom enige vakkennis vereist.
Airmix spuiten is in principe hetzelfde als airless spuiten. Het enige verschil is dat bij deze applicatietechniek ook perslucht wordt gebruikt. Deze techniek noemt men ook wel luchtondersteund spuiten. Bij deze methode brengt een airless verfpomp de verf onder een druk van circa 50 bar. Bij de applicatie komt daar nog 1-1,5 bar perslucht bij om een beter spuitpatroon te krijgen. De verwerkingsgegevens van deze spuitmethode staan eveneens vermeld op het productdocumentatieblad. De verflaagdikte in één arbeidsgang is via deze methode geringer dan bij airless spuiten. Via deze applicatiemethode kunnen polyurethaanlakken beter verwerkt worden om tot een optimaal resultaat te komen.

Kwast en rol
Verf verwerken met de kwast is een bekende methode voor iedereen. Het is een arbeidsintensieve wijze om verf aan te brengen. Bij het aanbrengen van verf met verfrollers kunnen op een snellere manier verflagen worden aangebracht. Deze methode is vooral geschikt voor het behandelen van groter en vlakke oppervlakken. Met een roller dient men er rekening mee te houden dat voldoende verflaagdikte aangebracht wordt. Om een goed resultaat te bereiken dient een speciale verdunning gebruikt te worden. Deze methode word in het algemeen nog steeds toegepast door veel schildersbedrijven. Het spuiten van wanden en plafonds komt de laatste jaren in opmars omdat de producten steeds duurder worden en het Airless spuiten Airless mix spuiten een product besparing oplevert wat weer gunstiger uitpakt voor de klant.
Neemt u gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vraag uw offerte aan

WhatsApp chat