Prieel en schuren?

Prieel in diverse maten mogelijk
Een prieel is een halfopen tuinhuisje of terras. Priëlen waren in de 19e eeuw vaak te vinden in de tuinen van grote landhuizen. Priëlen worden van oorsprong gemaakt van hout of metaal en werden omgeven met bloemen en planten. Tegenwoordig zijn kant-en-klare houten priëlen te koop in tuincentra. Een prieel tuinhuisje waarvan de ramen zijn afgesloten met glas wordt ook wel een oranjerie of theehuisje genoemd.

Rieten daken
Riet wordt al eeuwenlang als dakbedekking gebruikt vooral bij priëlen met steile daken van 45-graden of meer. Riet was het vroeger naast stro en heideplaggen de goedkoopste dakbedekking, tegenwoordig wordt het vooral toegepast bij exclusieve huizen. Daarnaast vindt vervanging van versleten rieten dakbedekking van oude bouwwerken, vaak boerenwoningen of molens, plaats. Daken zijn soms gedeeltelijk uit riet (het steile gedeelte) en gedeeltelijk uit dakpannen (het meer platte gedeelte) en deze dakpannen dan in natuurrood gestookt en/of blauwduifgrijs gesmoord.

Timmerwerk zagerij
Het timmeren van een prieel is vakwerk en zal alleen worden uitgevoerd door vak bekwaamde timmerlieden. Wij hebben de expertisen om een prieel met pannen of met een rieten dak te leveren. Het monteren van de staanders en spanten is maatwerk alvorens met de dakconstructie zal worden begonnen. Er zijn meerdere modellen mogelijk.
Neemt u gerust contact met schilder-denbosch.nl op voor de mogelijkheden.

Vraag uw offerte aan

WhatsApp chat